Jaarplan arbeidsmarkt 2012

Onlangs is in de commissie Middelen Ondersteuning en Economie (MO&E) het jaarplan arbeidsmarkt besproken. De VVD vindt het jaarlijkse arbeidsmarktbeleidplan een goed instrument om jaarlijks binnen de kaders het beleid aan te kunnen passen en speerpunten te benoemen. Het jaarplan 2012 ziet er anders uit dan de voorgaande jaarplannen. Dit komt door de grote veranderingen in het economisch klimaat. In het jaarplan wordt er op deze veranderingen ingespeeld.

Jaarplan arbeidsmarkt 2012Een aantal speerpunten die worden benoemd zijn:  
vraaggestuurde benadering arbeidsmarktbeleid;opleidingsniveau en de employability van de beroepsbevolking;voor arbeidsmarktvraagstukken Zorg & Techniek;wet werken naar vermogen;aandacht voor jeugd;regionale en bovenregionale samenwerking. De VVD kan zich in deze speerpunten vinden omdat hier volgens ons belangrijke knelpunten zitten die we dienen aan te pakken.
Willen we als stad als eerste weer profiteren van een aantrekkende economie dan moeten we hier eerst iets aan doen. Natuurlijk kan onze gemeente mooie rapporten schrijven. Het slagen van de nota’s valt of staat bij de samenwerking met het bedrijfsleven.

De VVD heeft in de commissie dan ook blijvende aandacht gevraagd voor het ondernemersklimaat. Willen we als stad een goed arbeidsmarktbeleid voeren, dan moeten we er ook voor zorgen dat het ondernemersklimaat nog verder verbeterd wordt, waardoor meer investeerders en bedrijven de weg naar Helmond weten te vinden en er meer werkgelegenheid kan ontstaan voor de inwoners van onze stad.

De aandacht voor het ondernemersklimaat mag dan ook niet verslappen! Daarnaast hebben wij aandacht gevraagd voor het bestaande bedrijfsleven. We moeten er als gemeente alles aan doen bestaande bedrijven en werkgelegenheid te behouden én nieuwe bedrijven en dus werkgelegenheid aan ons te binden.

Joshua Möllmann, Raadslid