Minister Bussemaker bezoekt Helmond

Op maandag 17 juni bezocht minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker de General Assembly die gehouden werd op de AutomotiveCampusNL in Helmond. Tijdens deze bijeenkomst heeft de minister de aanbevelingen van de commissie Van der Touw in ontvangst genomen. Voorafgaand heeft Wethouder Van Mierlo de minister ontvangen en een rondleiding gegeven op de Campus. De minister ging tijdens de rondleiding in gesprek met Automotive studenten.

De commissie Van der Touw bestaande uit Ab van der Touw (CEO Siemens Nederland N.V.), Antoine Wintels (CvB Summa College) en Karel van Rosmalen (CvB Hogeschool Zuyd) zijhebben de aanbevelingen over publiek-private samenwerking met minister Bussemaker besproken. Daarnaast gingen er diverse topondernemers, vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en Jan Kamminga (lid Reviewcommissie Hoger Onderwijs) in op hun visie en inbreng in de centra.

De General Assembly is een bijeenkomst van de Nederlandse Centres of Expertise (CoE), Centra voor Innovatief Vakmanschap (CIV) en het Platform Bèta Techniek. Doel van de bijeenkomst was om elkaars ervaringen en mogelijkheden te delen. Dit jaar organiseerden ACE (Automotive Centre of Expertise) en M.A.C. (Mbo Automotive Centre), gevestigd op de AutomotiveCampusNL, dit evenement.