Cor van der Burgt weer terug inde provinciale staten!

Sinds 20 september 2013 ben ik weer lid van Provinciale Staten in Noord-Brabant. Niet alleen verrast, maar ook trots om de Cor van der Burgtplaats in te mogen nemen van Jeannette Zwijnenburg, die inmiddels tot Burgemeester van Haaren is benoemd.

Dankzij de steun van mijn medefractiegenoten en griffie heb ik niet veel  tijd nodig gehad om me in te werken. Inmiddels ben ik weer helemaal op de hoogte van wat er in de staten aan de orde is en ik heb er een goed gevoel bij.

Een aantal kerntaken die tot de Provincie behoren, keren regelmatig terug. Dat zijn zaken die ook direct Helmond raken. Onze stad maakt deel uit van de Brainport  een gebied met een combinatie van steden en dorpen. De regio kent een grote bedrijvigheid met een innovatief karakter. Het gebied behoort niet alleen in Europa maar ook in de wereld tot de top van kennis- en innovatieregio’s.

Om de regio bereikbaar, leefbaar en economisch aantrekkelijk te houden werkt de provincie samen met haar partners en investeert hierin. Provinciale Staten zullen in dit kader in de komende maanden een aantal belangrijke punten op de agenda krijgen en daar een  besluit over nemen.

Maar er is nog een probleem dat  specifiek is voor Oost-Brabant en dat is de intensieve veehouderij.
De provincie Noord-Brabant doet alles wat in haar vermogen ligt om de agrarische sector duurzaam  te maken. Onze ondernemers in de land– en tuinbouw behoren tot de beste van de wereld. In onze stad en regio is agrofood een belangrijke sector. Samenwerking van overheden, kennisinstellingen en bedrijfsleven staan dan ook voorop.

De transitie van de stad en het platteland is een belangrijk dossier voor de provincie. De staten werken met een Themacommissie (TSP) aan  deze transitie. Van deze commissie ben ik lid. Een bijzondere uitdaging voor mij en mijn stad Helmond.

Heeft u vragen dan hoor ik het graag.
 
Cor van der Burgt, Statenlid VVD Fractie
cvdburgt@brabant.nl