Werkgeversplein regio Helmond klaar voor de toekomst!

Met het uitbrengen van een toast en het ondertekenen van een beleidsdocument, werd op donderdag 19 december jl. de verankering van het Werkgeversplein Regio Helmond met de publieke partners Gemeente Helmond (als vertegenwoordiger van de regiogemeenten), UWV en Atlant Groep bekrachtigd. Onder leiding van de directeur Arbeidsintegratie van de Atlant Groep, René Niks, wordt de integrale verantwoordelijkheid van het Werkgeversplein verder vormgegeven, in nauwe samenwerking met de deelnemende partners. Met de op handen zijnde Participatiewet is het van wezenlijk belang krachten te bundelen en focus te creëren. Met deze inbedding van het Werkgeversplein is de arbeidsmarktregio Helmond/Peelland klaar voor de toekomst.

Werkgeversperspectief
Het Werkgeversplein werkt vanuit het perspectief van de werkgever en biedt o.a. instrumenten die het mogelijk maken zittend personeel duurzaam in te (blijven) zetten, capaciteitsvragen op een innovatieve wijze op te lossen en aanverwante zaken met betrekking tot personele vraagstukken te beantwoorden. Middels deze aanpak is het Werkgeversplein in staat werkgevers in de regio te ontlasten, hetgeen hen meer mogelijkheden biedt te ondernemen. Daarnaast is het Werkgeversplein op deze wijze in staat om meer mensen die momenteel “werkloos” aan de kant staan duurzaam te laten deelnemen aan het arbeidsproces.

Op de foto: Vertegenwoordigers van de partners brengen een toast uit op de verankerde samenwerking. V.l.n.r. Hans Marell (UWV), René Walenberg (Atlant Groep), Frans Huijbregts (Werkgeversplein Regio Helmond) en Yvonne van Mierlo (gemeente Helmond)