Coffeeshop beleid

De VVD Helmond wil niet tornen aan de vestigingscriteria zoals deze zijn opgesteld in 2012.

CoffeeshopEen afstand van 350 meter tot middelbare scholen en zwakkere groepen (begeleid wonen bv.) moet wat ons betreft ongewijzigd blijven. Ook zijn wij tegen het vestigen van coffeeshops op industrieterreinen.
Deze horen daar niet thuis en daarbij is er te weinig toezicht en sociale controle. Ook mag een coffeeshop niet in een woonwijk gelegen zijn of in een wijkwinkelcentrum.
De VVD vindt dat een coffeeshop nog het meest thuishoort in en rondom het centrum van de stad maar dan niet in het voetgangersgedeelte. Er moet voldoende parkeergelegenheid zijn en de
coffeeshop dient een transparante uitstraling te hebben.

De VVD wil benadrukken dat de afspraken met de bewoners van de Heistraat en de Wolfstraat nagekomen dienen te worden.
Wij moeten als stadsbestuur betrouwbaar zijn en daar hoort geen verlenging van een gedoogbeleid bij. Ook de locatie op de Burgemeester van Houtlaan komt wat ons betreft te vervallen.

In tegenstelling tot partijen die tegen de vestiging van coffeeshops zijn, zijn wij van mening dat het gevaar dat je dan loopt door illegale straathandel, te groot is.
Wij willen jeugdigen beschermen tegen illegale drugshandel en zijn daarom voor 1 of 2 legale verkooppunten die goed gecontroleerd worden en waarbij toezicht wordt gehouden
op leeftijd en de hoeveelheid van afname.