Komt GLOW naar Helmond?

Raad stemt volmondig voor mogelijkheid uitbreiding GLOW naar Helmond

Tijdens de laatste raadsvergadering van 2023 heeft de gemeenteraad unaniem ingestemd met De motie "Uitbreiding van GLOW naar Helmond" van VVD-raadslid Rick Koolen in samenwerking met D66, Helder Helmond, CDA en Mi Hellemonders. Deze motie weerspiegelt de ambitie van Helmond om een centrum te worden van kunstzinnige expressie en technologische innovatie. Het GLOW festival, dat kunstenaars, technologie en design samenbrengt, heeft al aangetoond een significante bijdrage te leveren aan de culturele en economische dynamiek van de regio. Met een mogelijke uitbreiding naar Helmond krijgt de stad nu de kans om zichzelf te profileren als een broedplaats voor creativiteit en innovatie.

Het enthousiasme en de unanieme steun van de gemeenteraad benadrukken de gezamenlijke visie om GLOW in Helmond te omarmen. De stad, bekend om zijn rijke culturele historie en groeiende interesse in kunst en technologie, is ideaal gepositioneerd om van dit festival een succes te maken. De motie roept ook op tot samenwerking met lokale kunstenaars, onderwijsinstellingen en bedrijven indien GLOW Helmond haalbaar is. Dit biedt een unieke kans voor het creƫren van een programma dat zowel lokaal relevant als cultureel verrijkend is.

Het mogelijke GLOW festival in Helmond belooft niet alleen een spektakel van licht en creativiteit te worden, maar ook een platform voor lokale talenten en een impuls voor de lokale economie.

We zijn benieuwd wat de mogelijkheden en kosten voor Helmond zijn met betrekking tot een Helmondse GLOW. De lokale VVD is in ieder geval verheugd dat het college hiermee aan de slag gaat!