Actief voor de 'Ouwe Sok'

In het weekend van 2-3 april werd in Helmond een poging gedaan om het wereldrecord sokken ophangen te breken. Dat gebeurde in het kader van een actie voor kinderen die leven in armoede.

Op 2-3 april vraagt de organisatie  Ouwe Sok Helmond aandacht voor kinderen die opgroeien in #armoede. De gemeente en vele Helmondse organisaties, vriendenteams en politieke partijen zoals de VVD Helmond  werkten daarom mee aan het wereldrecord Langste Waslijn met Sokken.

De 'Ouwe Sok' zamelt met deze actie geld in om de 2.500 kinderen die in Helmond onder de armoedegrens wonen een onvergetelijk dag te bezorgen. Daarnaast worden er ook nog andere activiteiten georganiseerd om geld op te halen. Zo is er een veiling en zijn er workshops.

Op zaterdagochtend 2 april was de VVD aan de beurt om haar 'sokje' bij te dragen. De sfeer was prima en het was erg gezellig mede door de artiesten die volledig belangeloos optraden. Al het geld dat wordt opgehaald gaat trouwens voor 100% naar de kinderen onder de armoedegrens. In een moordend tempo hing ons team van 7 personen in 3 rondes van 20 minuten maar liefst 3000 sokken op. Onze beste tijd scoorden we in ronde 2 toen de scheidsrechters een tijd van 12 minuten en 40 seconden klokten voor het ophangen van 1000 sokken.

Wij willen de organisatie bedanken voor deze gezellige ochtend en hopen natuurlijk dat er veel geld wordt opgehaald voor de kinderen. Iedereen die er nog niet is geweest zouden wij willen oproepen om zondag 3 april alsnog van de partij te zijn op het Speelhuisplein in Helmond. Het allerleukste moment vindt plaats tussen 17.30 en 18.00 uur. Dan weten we namelijk hoeveel geld er is ingezameld én of het Guinness World Record verbroken is!

Theo Manders
VVD Helmond

Ons team van sokkenhangers bestond uit:

Gijs, Nicole en Abe de Ruijter, Matijs en Chris Sneijers, Rob Michiels en Theo Manders.