Aankondiging verkiezingsprogramma VVD voor de gemeenteraadsverkiezingen in Helmond van 16 maart 2022

Helmond is een gemeente om van te houden! Wij wonen in een fantastische stad met volop kansen. Dag in, dag uit zetten onze lokale politici zich in om deze plek nog mooier te maken. De gemeente wordt bestuurd door gemeenteraadsleden, wethouders en de burgemeester. Op woensdag 16 maart 2022 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Dan is het aan jou om te bepalen wie er in de gemeenteraad mag plaatsnemen om jouw geluid te laten horen.

© Theo Manders

Wij kiezen voor meer realisme in de Helmondse politiek.

In de afgelopen vier jaar hebben we laten zien dat de VVD het verschil kan maken. Onze leuze ‘Helmond een stad met ambitie’ heeft steeds meer vorm gekregen. In ons nieuwe verkiezingsprogramma willen we dat de Helmond sterker verder gaat en kiezen we voor een minder ideologische maar meer realistische politiek. Dat kunnen we bereiken door een grotere VVD-fractie in onze raad. Jij als kiezer kan daarvoor gaan zorgen!

Doel is dat de leefbaarheid, de veiligheid, het welzijn en de welvaart verbeteren!

Helmond is binnen de Brainport regio goed op weg om van steeds meer betekenis te zijn. Als we sterker verder willen en onze ambities willen verwezenlijken moeten we inspelen op de snelle veranderingen die op ons afkomen. Kansen grijpen en problemen oplossen kan alleen succesvol zijn als we dat samen doen met de provinciale en nationale overheid, samen met andere politieke partijen en samen met de burgers die we vooraf betrekken bij het proces. Dit betekent dat we als VVD Helmond in gesprek moeten blijven met onze omgeving, dat we moeten blijven luisteren en meedenken. Het uiteindelijke doel is dat de leefbaarheid, de veiligheid, het welzijn en de welvaart voor alle Helmonders gaat verbeteren. Daarbij horen geen sterk ideologische verkiezingsprogramma’s maar flexibele, reële en innovatieve oplossingen en een meer actieve overheid die zorgt voor een eerlijk speelveld.

Hulp bij opbouw vermogen!

De economie van een stad vaart op het kapitaal van haar inwoners. Het is tijd dat de Helmondse burgers die eerlijk en hard werken maar toch moeite hebben om rond te komen, gaan ervaren dat ‘sterker verder’ ook voor hen gaat gelden. Dat kunnen we doen door ze te begeleiden bij het opbouwen van vermogen, bij het starten van een onderneming of het creëren van een financiële buffers. Daarnaast kunnen we met omscholing, jobcoaching en sollicitatietrainingen zorgen voor toekomstbestendige werknemers die we helpen bij het vinden van banen; betere banen!

De kracht van een lokale. provinciale en landelijk sterke partij!

De Helmondse VVD kan hierin van meer betekenis zijn omdat we niet alleen geworteld zijn in de lokale politiek maar ook sterke banden hebben met de provinciale en landelijke afdelingen. Die lijnen worden kort gehouden en het krachtige netwerk dat hierdoor ontstaat is voordelig voor de ontwikkeling van onze stad. Je zou dus kunnen stellen dat we zowel nationaal, provinciaal als lokaal sterk zijn.

Dat willen we natuurlijk graag zo houden en daarom schreven we een verkiezingsprogramma voor alle Helmonders.

In de maand januari zullen we dit programma presenteren.

Onderdelen hiervan publiceren in de vorm van artikelen en nieuwsberichten wekelijks op onze eigen website in De Loop en op de politieke pagina’s van de DitIsHelmond. Bent u nieuwsgierig? Wilt u nu al weten waar wij voor staan?
Hieronder staan bijvoorbeeld twee links met standpunten uit ons verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen in Helmond van 2022 die reeds eerder onder uw aandacht zijn gebracht:

  1. Afschaffing van de hondenbelasting
  2. Onderzoek naar gemeenschappelijke hal voor de Helmondse carnavalsverenigingen.

Spoedig volgt er meer.

Met vriendelijke groeten,
Theo Manders
Fractievoorzitter en lijsttrekker
VVD Helmond