Sterker verder!

Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 13 juli zal Joyce Willems-Kardol worden benoemd als nieuw burgercommissielid voor de Helmondse VVD.

Provinciale Staten Brabant

Joyce heeft ruime ervaring (2011-2019) als statenlid voor de fractie van de PVV in Brabant. In de bestuursperiode 2015-2019 behaalde ze 3.767 voorkeursstemmen en daarmee werd zelfs de voorkeursdrempel behaald. In haar laatste periode als statenlid was ze woordvoerder economie & internationalisering en zette zij zich onder andere in voor proefdiervrije innovaties.

Versterking rechterflank VVD Helmond

Vanwege bepaalde standpunten van de PVV voelde ze zich daar steeds minder thuis. Joyce is echter een gepassioneerd politica die zich erg betrokken voelt bij onze stad en het idee heeft dat ze het verschil kan maken.  Afgelopen jaar besloot ze daarom over te stappen naar de Helmondse VVD. Naar eigen zeggen wil ze de 'rechterflank van de partij komen versterken'.

Sterker verder

Naast haar werk voor de VVD Helmond werkt Joyce bij de landelijke politie en daarvoor was ze 10 jaar lang officier bij Defensie. Tegenwoordig is ze trouwens ook voorzitter van twee onafhankelijke commissies waarin gesproken wordt over de toekomst van Kempen Airport en Breda Airport. De fractie van de VVD Helmond is dan ook blij met haar komst en heeft veel vertrouwen in de capaciteiten van Joyce. Haar expertise op het gebied van innovatie, veiligheid, en dierenwelzijn vormt voor ons een welkome aanvulling op de al aanwezige kennis. We hopen met haar dan ook nog sterker verder te gaan richting de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.

Theo Manders
Raadslid VVD Helmond