Ellen Niessen neemt afscheid van de lokale politiek

Ellen Niessen neemt stopt met haar raadswerk en neemt na 8,5 jaar afscheid van de lokale politiek. Ellen kan de opleiding, waarmee ze in september startte, niet goed combineren met haar raadswerk.
"Ik heb het gevoel dat ik er niet meer zoveel tijd in kan steken als dat ik zou willen. Naast de opleiding heb ik ook een gezin met drie kinderen. Qua tijd kwam alles daardoor steeds lastiger om te combineren", aldus Ellen.

Studie

Ellen was de afgelopen 8,5 jaar raadslid en in de vorige raadsperiode fractievoorzitter namens de Helmondse VVD. Met dat laatste besloot ze na de verkiezingen al te stoppen met het oog op haar studie.

Aderlating

Enkele dagen na de Algemene Ledenvergadering ontvingen we dit bericht van Ellen. Ellen wordt in de wandelgangen beschouwd als een van de betere raadsleden in Helmond. Fractievoorzitter Cor van der Burgt erkent dan ook dat haar vertrek een aderlating is: "Zij was in de vorige raadsperiode vier jaar lang ons boegbeeld en dat deed ze heel goed."

Joan Damen

Het vertrek van Ellen maakt de weg vrij voor Joan Damen, de volgende VVD'er op de kieslijst. Joan was verspreid over twee periodes al twaalf jaar raadslid. Van der Burgt: "Hij heeft de genoeg ervaring en kennis, dus over de opvolging maak ik me geen zorgen."

Afscheid Ellen

Tijdens de raadvergadering van dinsdag 2 december zal Ellen haar ontslag aan de raad worden voorgelegd en zal Joan Damen officieel benoemd worden. Gedurende dit moment is het mogelijk om in de raadszaal afscheid van Ellen te nemen.