Helmond/Peel werkbezoeken Bert Pauli

Op 20 februari heeft onze Helmondse kandidaat Jeanne Janssen VVD nr. 20 op de Provinciale Kieslijst, samen met Bert Pauli de gedeputeerde economische zaken van de provincie Noord Brabant, een bezoek gebracht aan Helmond en de Peel 6.1 gemeenten.

Al vroeg in museum Klok en Peel te Asten, waar we werden ontvangen door Harry van de Loo, een enthousiaste man met passie voor het museum. Na een mooie presentatie / en rondleiding weer verder. Leuk!

Daarna het gemeenschapshuis in Lierop, waar werd gesproken over de idops, dit was een initiatief van de provincie om kleine dorpskernen leefbaar te houden. Mensen waren zeer enthousiast, er kwamen ook weer starterswoningen. Daarnaast ook nog informatie gekregen over een coöperatieve energievoorziening.

HELMOND: Vervolgens naar de Janssen Fritsen Group in Helmond, alwaar we een inkijkje gekregen hebben in de innovatie van turntoestellen, die de hele wereld over gaan. Een nauwe samenwerking met de TU Eindhoven waar het gaat om nieuwe ontwikkeling en het blijven verbeteren van de materialen en toestellen. Daarna een uitgebreide rondleiding door het bedrijf en een bezoek aan de showroom. De Nederlandse sportzaalinrichtingen, staan hier opgesteld zodat men kan zien wat er allemaal mogelijk is.

Met de speciale lijn wedstrijdtoestellen van Janssen Fritsen is het bedrijf  wederom  leverancier van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, waar men alle  dames- en heren wedstrijd turntoestellen en  basketbaltorens levert.

Tevens hebben ze het initiatief genomen om Sports for Children op te richten, een ANBI instelling, die de oude gymnastiektoestellen, die retour komen, in Helmond weer in orde maakt, om te vervoeren, naar bijv. Roemenië waar mensen helemaal niets hebben om gymnastiek te kunnen bedrijven.Hiervoor proberen ze geld in te zamelen om het transport te betalen. Van de oude restmaterialen van bijv. matten e.d. worden tassen en andere dingen gemaakt door een sociale werkplaats, die men dan weer verkoopt.

Bij het Boerenbond museum in Gemert werden we ontvangen door burgemeester van Zomeren,

Een mooie rondleiding verzorgd door 2 zeer actieve vrijwilligers. Geweldige inzet van betrokkenen.

In Deurne zijn we ontvangen door het ouderinitiatief die samen met Bergopwaarts, een oud gebouw omgebouwd hebben tot een complex, waar kinderen met down, en /of een verstandelijke beperking zelfstandig kunnen wonen. De Droom, geweldig, zoveel enthousiasme.

Als laatste uitstapje naar “Ons Plekske”in Liessel, waar zeer veel vrijwilligers in het nieuwe zorgcentrum/ gemeenschapshuis een plaats bieden aan veel mensen, om activiteiten te ondernemen, en daardoor het dorp levendig houden.

 

De afsluiting was in Laarbeek, alwaar we een enthousiaste geweldige dag hebben afgesloten.