Op 18 maart kiest Nederland de vertegenwoordigers in de Provinciale Staten en de Waterschappen

Op 18 maart kiest Nederland de vertegenwoordigers in Provinciale Staten en Waterschappen. Vaak laten mensen deze verkiezingen schieten, omdat ze niet zo belangrijk lijken. Maar niets is minder waar!

De Waterschappen bieden veiligheid tegen overstromingen aan burgers en bedrijven door de dijken goed te beheren. Ook onderhouden zij beken, weteringen en sloten om wateroverlast te voorkomen. Ze hebben de wettelijke taak zorg te dragen voor reiniging van rioolwater en ze controleren de waterkwaliteit van recreatieplassen. Bovendien zorgen zij dat beken, sloten en weteringen schoon zijn en ze zorgen voor voldoende water voor de land- en tuinbouw én natuurgebieden. In ons rijke agrarische gebied een enorm belangrijke taak, waardoor het van groot belang is dat er mensen worden gekozen die met verstand van zaken en de nodige verantwoordelijkheid deze taken op zich nemen.

De Provinciale Staten zijn de bestuurslaag die allerlei zaken organiseert en coördineert binnen de Provincie. In Noord-Brabant gebeurt dat vanuit het Provinciehuis in Den Bosch, waar 55 statenleden de Gedeputeerden onder leiding van Commissaris der Koning Wim van de Donk controleren. Door alle gezamenlijke Provinciale Staten worden de leden van de Eerste Kamer der Staten Generaal gekozen. Op deze wijze draagt uw stem dus indirect bij aan de samenstelling van die Eerste Kamer. De Eerste Kamer is het orgaan dat wetten die door de Tweede Kamer worden opgesteld, moet goedkeuren alvorens ze bekrachtigd worden.

De komende verkiezingen zijn dus wel degelijk belangrijk. Ik roep u dan ook op om van uw stemrecht gebruik te maken en op 18 maart te gaan stemmen. Als u daarbij dan ook nog op onze VVD-kandidaten stemt, maakt mij dat extra blij. En het wordt helemaal geweldig als u bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten kiest voor onze eigen Helmondse kandidaat Jeanne Jansen op nummer 20 van de lijst!!

 

Fons Bosman

voorzitter Helmondse VVD