Visie duurzaam ondernemen

Op 9 april jl. stond op de raadsagenda het onderwerp " Visie Duurzaam ondernemen". Hoe denkt de VVD Helmond over dit stuk en wat waren onze aandachtspunten?


Er is al veel in onze stad bereikt op het gebied  van verduurzaming. Maar er valt nog veel te bereiken. Vooral als je kijkt naar het Helmondse bedrijfsleven. Daartoe is de visie duurzaam ondernemen opgesteld (zie bijlage).

Een visie die opgesteld is op een wijze zoals wij het als VVD graag zien!  Niet, het eenzijdig van bovenaf opleggen van maatregelen wat vervolgens op geen enkel draagvlak kan rekenen van ondernemers. Maar juist  samen met ondernemers een visie ontwikkelen die breed gedragen wordt door zowel ondernemers als gemeente, waardoor de visie ook echt een kans van slagen krijgt!

Wel blijft voor de VVD een punt van aandacht dat het kleine MKB voldoende gefaciliteerd/ondersteund  wordt om aan te sluiten bij deze visie. Zij hebben het vaak al moeilijk om het hoofd boven water te houden, laat staan dat zij dan nog financiĆ«le middelen over hebben om in duurzaamheid te investeren.

Laat de wijze waarop hier samengewerkt wordt,  een voorbeeld zijn voor de rest van het land! De VVD kijkt uit naar de eerste concrete resultaten van deze visie.

Serge van de Brug.