Jeanne Janssen

Ik ben geboren als dochter van een Helmondse middenstander. Na mijn opleiding heb ik een aantal jaren in het buitenland gewerkt, in het onderwijs. Ruim 29 jaar geleden teruggekomen naar mijn geboortestad en getrouwd met een Helmondse ondernemer en sindsdien weer woonachtig hier.

In die jaren heb ik Helmond  zien veranderen in een stad met mooie wijken, goede voorzieningen, waarbij  sport en cultuur,  naast goed onderwijs en mooie bedrijven deel uitmaken van deze prachtige ontwikkeling. Deze voorzieningen zijn  van groot belang voor de stad waarin we werken en wonen, zodat er minder mensen aan de kant blijven staan. Een stad om trots op te zijn.

De stad is gebaat bij een hoge economische bedrijvigheid zodat iedereen kan meedoen. Een bloeiend verenigingsleven waar kinderen en volwassenen plezier aan beleven. Dit alles draagt bij tot het lichamelijk en geestelijk welzijn van alle mensen die in Helmond wonen.

Het is van belang dat iedereen zijn of haar steentje bijdraagt aan de Samenleving.  Al jaren ben ik politiek actief voor de VVD, eerst als burgerlid Maatschappij , daarna als kandidaat voor de Provinciale Staten en het laatste jaar weer opnieuw in Helmond, maar nu als burgerlid Bestuur en Economie.

Door mijn werk in het onderwijs, en mijn ervaringen met het Bedrijfsleven ken ik de stad en het sociale leven erg goed. Daarom wil ik me graag voor de fractie van de VVD inzetten. Ik vind het een uitdaging  om U wellicht te mogen vertegenwoordigen in de Gemeenteraad van Helmond.

Heeft U suggesties  voor verbeteringen op welk vlak dan ook U kunt mij altijd mailen.

Personalia:
Geboortedatum: 30 maart 1957
Geboorteplaats: Helmond.
Burgerlijke staat:
Gehuwd, 4 kinderen.
Telefoonnummer: 0492- 533007
E-mail: Jeanne Janssen

Opleidingen:
Franciscus Mavo, Rijksatheneum afd. Havo Molenstraat.
Kleuteropleiding Den Bosch
Applicatie bevoegd onderwijzeres Pabo de Him.     
Interne Cultuur Coördinator Pabo de Kempel.
De opleiding van de landelijke VVD bij de Haya van Someren Stichting voor toekomstige raadsleden, en de College tour van de Provinciale Staten Noord Brabant.

Werkervaring:
Openbare school Asten,  Bernadette school Vlierden.
Klimopschool Bramsche Nato school) Duitsland, Johan Frisoschool  Schöppingen
Vanaf 1989  vervangen verschillende regionale basisscholen. Vanaf 2007 voor QliQ Helmond.
Vanaf 2011 Odulfusschool, vanaf 2015 tot op heden St. Trudo Basisschool.
Nevenactiviteiten:  Interne Cultuur Coördinator St. Trudoschool.
Lid thematisch  Netwerk Onderwijs en het Liberale Vrouwen Netwerk VVD.
Lid Ledenraad Rabobank Helmond , Themacommissie en Coöperatiefonds.