Joyce Willems-Kardol

Mijn interesse in politiek werd aangewakkerd tijdens mijn uitzending naar Afghanistan, waar ik mijn land diende en dat maakt mij een trotse veteraan. Na mijn tijd bij Defensie heb ik acht jaar in de Provinciale Staten gezeteld, waarbij ik mij vooral richtte op economie en internationalisering, ruimtelijke ordening en landbouw. Gedurende deze periode heb ik een mooi resultaat bereikt op het gebied van dierenwelzijn door het stimuleren van proefdiervrije innovaties. Tevens ben ik voorzitter geweest van een tweetal Statencommissies. 

In de afgelopen twintig jaar heb ik een uitgebreide carrière binnen het veiligheidsdomein opgebouwd, eerst tien jaar als officier bij defensie en daarna tien jaar bij de politie als senior programmamanager voor innovatieve en complexe veranderopgaven. Bovendien was ik onafhankelijk voorzitter in overlegcommissies bij onze twee regionale vliegvelden.

Met deze rijke ervaring zet ik mij in voor onze gemeente Helmond, specifiek op de portefeuilles bestuur en veiligheid, gedreven door de overtuiging dat als je gelooft dat dingen beter kunnen, je zelf het initiatief moet nemen om verandering te bewerkstelligen.


Personalia:
Geboortedatum: 18 maart 1981
Wijk: Brandevoort
E-mail: j.willems-kardol@raad.helmond.nl
Twitter:@joycekardol
Instagram: @joycekardol
LinkedIn: joycekardol