2. Serge van de Brug

Bijna 45 jaar geleden ben ik geboren in Helmond. Mijn jeugd heb ik doorgebracht in Mierlo-Hout en later in Stiphout. Als één van de eerste bewoners ben ik 2001 gaan samenwonen in het prachtige Brandevoort, waar ik tot op heden nog steeds naar volle tevredenheid woon.

Op 22 jarige leeftijd ben ik zelfstandig ondernemer geworden in de bemiddeling van verzekeringen, hypotheken en financieringen. Later is dit nog uitgebreid met fiscale/administratieve dienstverlening. Aangezien de verzekeringsbranche aan het veranderen is en ik me daar steeds minder prettig bij voelde, heb ik de verzekeringsactiviteiten een paar jaar geleden afgestoten. Intussen ben ik alleen nog werkzaam in de accountancy. En sinds enkele jaren ook nog in de Helmondse horeca. Daar probeer ik samen met mijn compagnon en een team van vele enthousiaste medewerkers om iedere dag nog meer bezoekers naar ons stadscentrum te trekken met een aantrekkelijk horeca-aanbod!

Voor de VVD Helmond zet ik me al vele jaren actief in. Tot 2009 heb ik diverse bestuursfuncties vervuld en in de periode 2006-2010 ben ik burgercommissielid geweest. Vanaf 2010 ben ik lid van onze gemeenteraad en tevens lid van de gemeentelijke Rekenkamercommissie.

 Het is geweldig en maakt me trots om een steentje te mogen bijdragen aan de leefbaarheid van onze stad. Een stad waar we al zoveel bereikt hebben, maar waar tegelijk nog zoveel te doen is.

De kranten staan er vol van; "De economie trekt aan!" Maar ondanks deze aantrekkende economie blijkt dat de werkloosheid in onze stad nog steeds boven het landelijk gemiddelde uitsteekt. En hoe komt het dan toch dat er zoveel leegstand in de winkelcentra is? Graag zou ik de komende 4 jaren samen met bedrijfsleven, onderwijs en de inwoners van onze stad alles uit de kast willen halen om dit tij te doen keren zodat de stad voor iedereen een aantrekkelijk plek is om te verblijven!

Maar daarbij heb ik wel uw steun nodig!

Personalia:
Geboortedatum:  02-03-1972

Geboorteplaats: Helmond

Burgerlijke staat: Gehuwd

Mobiel: 06-51224840

E-mail: Serge van de Brug


Opleidingen:
M.E.A.O.
H.E.A.O. propedeuse


Diverse cursussen:
Basiscursus verzekeringsadviseur bij Tiel Utrecht verzekeringen
SEA- Assurantiebemiddeling B, SEA- Financieringen  (consumptief krediet)
Deelcertificaat MBA voor het vak Bedrijfseconomie, Belastingwetgeving
Nibe-Woningfinanciering 1  en 2
Belastingconsulent, Deelcertificaat MBA voor het vak Bedrijfsstatistiek, Bedrijfsadministratie, Bestuurlijke Informatievoorziening
PE-certificaat WFT-module:  basis, consumptief krediet, hypothecair, krediet, leven en schade.
VVD-cursussen: liberale waarden, liberale theorieën, liberalisme in de praktijk, politieke stromingen,
gemeenteraad.        

Werkervaring:
Directeur 'De Poort Assurantien B.V. '
Directeur ´De Poort Advies B.V.´
Mede-eigenaar, financieel directeur, 'Cafeeke de Kapper Exploitatie B.V,  'Horeca Investerings Groep Helmond B.V.'


Nevenactiviteiten:
Bestuurslid/penningmeester 'Vve De Smidsteeg' 2001-2007
Bestuurslid VVD Helmond 2003-2009
Burgercommissielid Gemeente Helmond 2006-=t/m 2010
Gemeenteraadslid Gemeente Helmond 2010- heden
Lid Rekenkamercommissie gemeente Helmond 2010-heden